Week tegen PESTEN


Het komt niet alleen bij kinderen op school voor maar ook bij volwassenen op het werk. Durf jij voor een ander op te komen en de pester(s) er op aan te spreken?

Pesten is een groepsproces. Iedereen in de klas speelt daarbij een rol. Toch gaat vaak alleen de aandacht uit naar de dader(s) en het slachtoffer.

Pesten is soms lastig te signaleren. Uitschelden of schoppen is makkelijker te signaleren dan buitensluiten of online pesten. Vaak merk je aan de sfeer in de groep dat er iets speelt. Ook kan het gedrag van een leerling die gepest wordt aanleiding zijn om na te gaan of er sprake is van pesten. Informatie over signalen van pesten, gevolgen van pesten en wat je als leerkracht kan doen vind je op de themapagina over pesten op de website van Stichting School & Veiligheid.

Ruim 10 procent van de leerlingen in groep 8 van de basisschool zegt gepest te worden. Voor scholieren op het voortgezet onderwijs gaat het om 7 procent. Pesten is een probleem dat aangepakt moet worden. Het verpest de sfeer in de klas, zorgt voor slechtere leerprestaties van kinderen en brengt de sociale veiligheid in gevaar. Scholen zijn vanaf augustus 2015 verplicht te zorgen voor een sociaal veilige school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s