Laat ANGST niet regeren, HOOP is sterker!

pay it forward hoop

De mensheid is van ver gekomen en toch lijkt het soms alsof we op een kentering zitten waarbij de afgrond van de wereld inzicht is. Hele naties krijgen momenteel een hoop narigheid te verwerken en alles word tevens enorm breed uitgelicht door de media. Ook voeren wij de ‘wolf’ zelf door onze mening op al dat nieuws vervolgens te uitten via de Social Media zoals Facebook en dus worden er een hoop emoties op ons afgevuurd. Emoties waar we niet altijd raad mee weten. De twee sterkste emoties die onder de categorie ‘liefde’ vallen worden dan ook het meest opgeroepen bij mensen. Maar wat houden deze twee eigenlijk in en hoe houden ze verband met elkaar:

Wat is hoop?
Het is een gedachte in de vorm van een wens of verlangen die in het teken staat van een positieve (verandering in de) toekomst.

Wat is angst?
Het is een gedachte die in het teken staat van een negatieve (verandering in de) toekomst.

Lees / Voel je het verschil?
Hoop is een wens.
Angst is iets wat je niet wenst, maar je jezelf al (of bijna) bij neer hebt gelegd want aangezien je er bang van word lijk je tegen jezelf te zeggen; ”ik kan er niks meer tegen doen, het gaat toch wel gebeuren, het is de ergste werkelijkheid die ik (en ook niet iemand anders) kan tegenhouden”.

Soms is de angstige gedachte is zo sterk negatief dat er geen kans op hoop tot positieve verandering meer is. Maar laat je hoop niet passief zijn, de toekomst heb je namelijk zelf in handen.

Jij bepaald samen met anderen hoe de toekomst er uit ziet, dus verenig elkaar, werk samen, Pay It Forward. Staar je niet blind op de media en de Social Media, want het is de meest onpersoonlijke manier van communiceren en vaak ongefundeerd, oppervlakkig plat en commercieel, het is allemaal ‘buitenkant’ en weinig ‘binnenkant’. Wat echt is, is het leven offline. Deel je ideeën met je vrienden en familie en je zult zien er zijn meer mensen zoals jij, ga daarna samen opzoek naar een oplossing. En weet dat; een oplossing ligt niet altijd om de hoek, het kan lastig zijn maar er leiden altijd meerdere wegen naar Rome; vroeg of laat lukt het, er zijn genoeg opties. En er over praten met een positieve insteek i.p.v. het negatieve nieuws delen lucht ook op.

Wanhoop niet; valse hoop bestaat niet zolang je geloofd in liefde. Liefde is als licht in de duisternis; 1 klein lampje kan een volledige ruimte oplichten. Liefde is aanstekelijk. Wanneer je geloofd in hoop en liefde komt alles altijd goed, het schept namelijk vertrouwen. Vertrouwen naar de buitenwereld (in anderen) maar ook zelfvertrouwen en dat geeft net dat extra steuntje in de rug dat aanzet geeft tot de juiste handelingen.
Het spreekwoord luid niet voor niks; Hoop doet leven! Laat je niet voeden door negatieve informatie die je angstig maakt. Wees reëel; te veel van iets is nooit goed. Dus staar je niet blind op al die negatieve input, maar zoek de mooie kanten van het leven op, dan bekijk je het een stuk zonniger.

PS: en mocht je nu echt denken; “het veranderd toch niet, de kans dat mijn angstige gedachte uitkomt is 100% waar.” Bedenk jezelf dan; erger kan het blijkbaar niet worden dus maak er maar het beste van, én dat geeft dan toch weer dat eerste aanzet naar hoop! Deze gedachte doorbreekt je negatieve denkpatroon.

De wereld heeft meer dan ooit behoefte aan pay-it-forward-mentaliteit-mensen-die-elkaar-verenigen. Doe je mee?

liefde ego emoties negatief positief hoop angst woede lijden

Een gedachte over “Laat ANGST niet regeren, HOOP is sterker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s